fbpx

Китайкият хороскоп – част 1

Китайкият хороскоп - част 1

Китайкият хороскоп – част 1
Западната астрология прави предсказания, като наблюдава движението на планетите. Тази практика е част от популярната култура на Запад още от зараждането на времето, откакто хората за пръв път вдигнали очи към вечерното небе и видели необятното разположение на звездите. По същият начин 12-те символични животински знака(китайските зодиалкални животни), които представят годината на раждане на всеки от нас, в голяма степен са част от китайската култура, а също и от културата на други азиатски държави. По преместването на планетите западната астрология може да предвиди индивидуалните особености на даден човек, развитието на кариерата му, брака и сдобиването с богатсво, така както хората от Изтока са способни да правят разнобразни точни предвещания с помощта на животинските знаци.
Принципно погледнато, животните от източният зодияк са тясно свързани със западната астрология. Например Плъхът съответства на Водолея. Волът на Козирога. Тигърът отговаря на Стрелеца. Заекът на Скорпиона и т.н. Параметрите, чрез които се анализират животинските знаци, са малко по-сложни от параметрите, използвани в западната астрология, тъй като животинският зодиак вземапод внимание също така и часа, деня, месеца и годината на раждане на всеки от нас. Успехът на човек зависи от собственият му неповторим житейски път и освен големите личностни различия трябва да се вземе предвид и широкият спектър от външни условия. Все пак онези, които се радват на успех в живота, изглежда, че имат близки черти помежду си, свързани с животинските знаци, а плюс това притежават сходно съчетание от проницателност, иниациативност, уважение към другите, социална роля и хармонични взаймотношения със своята среда.
Двайнесете животински знака са заимствани от единайсет земни животни – Плъх, Вол, Тигър, Заек, Змия, Кон, Овца, Маймуна, Петел,Куче и Прасе, и от едно древно мистично същество – Дракон.Тези дванайсет животни са много важни елементи от народната култура и са известни сред всички китайци. Не може да се определи със сигурност откъде водят началото си, но въпреки това китайският хорскопсе е предавал от поколение на поколение, тъй като животните в него са популярни, пригодни и забавни. Зодиакът представлява ценно наследство с практическа значимост, оставено от хората в древността.

Вашият коментар

Вашият имейл адрес няма да бъде публикуван. Задължителните полета са отбелязани с *